LA - San Francisco
Hallo hallo,
Nou hier weer even een updatje. Zit inmiddels in San Francisco. Ontzettend leuke bruizende stad en naar mijn mening 100x beter dan Los Angeles. Maar voordat we naar San Fran zijn gereden hebben we eerst nog wat leuke dingen gedaan in LA,
We zijn naar Warner Bros. Studios geweest en daar een studio tour gedaan.

Daarna hebben we een HopOn-HopOff tour gedaan. Dat wil zeggen een grotetour door heel Los Angeles waar je op en af de bus kan stappen. Het is met een open dubbeldekker dus bovenzit je in de buitenlucht. Wij stappen op inHollywood en heel ironisch, ik denk dat Hollywood de achterbuurt van LA is. Het is er ontzettend vies en je komt erbijna geen normale winkel tegen.Met de tour zijn weeerst richting Beverly Hills en Rodeo Drive gereden. Dat is dus het duurste gedeelte van LA.Het lijktalsof je door een mirage rijd. Van schrale buurten en vreemde winkels naar groener dan groener grasvelden en mansions. Rodeo Drive (DE winkelstraat van de sterren) was geweldig, Gucci, Pucci, Prada, Chanel, Louie Vuitton.....het was er allemaal. Aan het eind van deze straat vind je de Beverly Wilshire Hotel.....het hotel waar Richard Gere verblijft in de filmPretty Woman.

Na sterrenstad doorgereden naar Santa Monica, dit is een heel leuk gedeelte van de stad en het ligt aan het strand. Geweldig shoppen en je hebt er The Santa Monica Pier. Een grote pier in zee met een kermis en heel veel leuke standjes en winkeltjes. Vervolgens door gehopt terug naar het start punt. Hollywood Blvd en ik ben toen Madame Tussauds ingedoken. Leuk om alle waxbeelden te zien en ze hadden veel uitleg over hoe ze de beelden maken. Daarna was het voor mij tijd voor Cirque Du Soleil. Deze show heb ik al jaren willen zien....naja, ze hebben elk jaar een andere show maar heb altijd al eens EEN Cirque Du Soleil show willen zien. Nu dat ze in Hollywood waren net dat ik daar ben is voor mij natuurlijk een teken en liep tegen een actie aan: HopOn-HopOff pas en Circue Du Soleil \'IRIS'rang 2 voor $90. Aangezien de Cirque kaarten alleen al $100 waren vond ik dit een goedmoment om dan toch eindelijk is een show te gaan bekijken. De show was helemaal geweldig. Ik wist gewoon niet waar ik kijken moest. Super.
De volgende dag onze auto opgepikt. We vonden een fel blauwe Ford Mustang Convertible zeer geschikt (ook hier een goede deal voor gevonden) dus dak naar beneden en scheuren maar. In Malibu even gebrunched en daarna heerlijk de tijd genomen en richting San Fran gereden. In de namiddag reden we langs San Luis Obispo en we vonden daar een super leuk hotel waar we heel goedkoop konden blijven. Was een leuk stadje was dat zeg. Echt small town America. Tegen middaguur weer in de auto gestapt en naar San Fran gereden.
In San Fran een leuk hostel gevonden in het midden van de stad. Wat een verschil is deze stad met Los Angeles zeg. 2 Compleet andere werelden. Zijn even Bloomingdale\'s, Macy\'s en Nordstrum doorgelopen en daarna weer terug naar het hostel.
Gisteren naar het Aquarium of the Bay geweest wat heel leuk was, baby roggen geaaid en daarna doorgegaan naar Alcatraz. Wat een indrukwekkend gebouw is dat zeg. Of eiland eigenlijk. Je hebt er een audio tour die je door het hele cellenblok heen leid en daarna kan je over het eiland rondlopen. Maar zo ontzettend indrukwekkend. Kan niet veel er over vertellen want het is meer een gevoel als je daar zo rond loopt. Langs isoleercellen e.d. Ze hadden op de audio ook verhalen van mensen die ook daadwerkelijk een straf in Alcatraz hebben uitgezeten en het geeft je rillingen om te horen hoe ze daar zo over de plek praten. Maar ook de bewakers en hun gezinnen leefden op het eiland. De kinderen...in plaats van op de bus te wachten, wachtte zij op de boot om naar school te gaan. Heel apart.

Vandaag naar de San Francisco Zoo geweest, ontzettend mooi en heel natuurlijk. Geen kooien maar grote buitenverblijven. Helaas was het weer wat slechter dus veel dieren bleven in hun overdekte verblijven maar er waren bijna geen bezoekers dus dat was dan weer beter. Toevallig net het Lion House binnengelopen tijdens voertijd dus dat was heel leuk, ze gaven heel veel uitleg en lieten zien hoe ze de leeuwen trainen zodat ze ze kunnen onderzoeken e.d.
Morgen weer rustig onze weg terug vinden naar LA, dan staat alleen Walt Disney nog op de agenda en dan is het tijd om Canada te gaan veroveren. Spannend.
Tot snel.
xxxxx